+420 604 889 143
info@bestdecision.cz

Rubrika: Články

Návod na výrobu dezinfekce

Nemůžete sehnat dezinfekci nebo nechcete platit obchodníkům, kteří je nabízejí za nesmyslné ceny? Zde je popsán návod dle doporučeného postupu Světové zdravotnické organizace (World Health Organization). Dá se vyrobit z dostupných složek, které je možné i za současných opatření koupit v drogeriích nebo lékárnách.

Práva ochranky v obchodních řetězcích

14. 2. 2019 | Petr Žák Tento článek jsem se rozhodl napsat jako reakci na článek zveřejněný na tn.cz s názvem: „Ukažte mi tašku,“ chce ochranka po zákaznících. Má na to právo?

Minimální mzda strážného v roce 2018

1. 12. 2017 | Petr Žák I přes nedávné zvýšení minimální mzdy v lednu letošního roku na částku 11 tisíc korun měsíčně odsouhlasila vláda další zvýšení od ledna 2018 na částku 12 200 Kč.  Za poslední léta se zvýšila minimální mzda již několikrát.

Rozhovor s osobností střeleckého sportu Adamem Tycem

1. 12. 2017 | Petr Žák Pro časopis Bezpečnost s profesionály jsem dělal rozhovor s Adamem Tycem o jeho kariéře sportovního střelce, ale také o dopadu nové zbraňové směrnice z dílny EU právě na skupinu sportovních střelců. 

Konference KPKB ČR 2017

23. 11. 2017 | Petr Žák Dne 22. listopadu 2017 se konala na půdě Policejní akademie České republiky v Praze odborná konference na téma „Současné bezpečnostní hrozby, možnosti a přínosy spolupráce státu s privátními bezpečnostními subjekty.“ Organizátory konference byla Komora podniků komerční bezpečnosti ČR společně s Fakultou bezpečnostně právní Policejní akademie ČR.

Odzbrojí Evropská unie slušné občany?

2. 11. 2017 | Petr Žák V současné době je hodně diskutovaným tématem držení zbraní. V březnu toho roku byla v Europarlamentu schválena směrnice o kontrole nabývání a držení zbraní. Důvodem vydání této směrnice, která výrazným způsobem zasahuje do vlastnických práv majitelů zbraní, má být podle špiček EU boj proti terorismu a vlně násilných útoků, se kterými se…
Více

Smart Cities – inteligentní města

25. 9. 2017 | Petr Žák Smart City, v překladu chytré nebo inteligentní město, je koncept, který používá pro zvýšení kvality života ve městě informační a komunikační technologie (ICT). Je to postupný proces, který je cestou k udržitelnému rozvoji měst. Zaměřuje se na efektivní využívání stávajících a hledání nových zdrojů, zavádí moderní technologie do řízení města s cílem…
Více

Ozbrojená společnost – hrozba nebo přínos?

18. 3. 2017 | Petr Žák V poslední době je hodně diskutovaným tématem zpřísnění podmínek pro držitele legálních zbraní.  Dne 14. března 2017 byla v Europarlamentu schválena zbraňová směrnice, která výrazně omezuje práva držitelů zbraní. Před samotným hlasováním proběhlo zasedání členů Europarlamentu, kteří měli krátký časový prostor na vyjádření svých názorů. Jak se jednotliví poslanci vyjadřovali si…
Více

Manifestace proti zbraňové směrnici EU

15. 3. 2017 | Petr Žák Dne 14. března 2017 byla v Europarlamentu schválena zbraňová směrnice, která výrazně omezuje práva držitelů zbraní.A jelikož jsou střelné zbraně využívány i při specifických činnostech soukromých bezpečnostních služeb, redakci našeho časopisu vývoj událostí ohledně změn legislativy pro držení a nošení střelných zbraní velmi zajímá. 

Dvojí metr?

28. 2. 2017 | Petr Žák Asi před týdnem proběhla v médiích zpráva o smrti Jaroslava Janoty, který měl nastoupit dvanáctiletý trest za úmyslný trestný čin vraždy ve stadiu pokusu. Tento trest mu vyměřil soud za střelbu na exekutory. Chtěl Jaroslav Janota opravdu úmyslně zabíjet?